Specialisté na podlahy | SVĚT PODLAH

Oživte domácnost novou podlahou. Jak vybrat tu správnou?

Oživte domácnost novou podlahou. Jak vybrat tu správnou?

Podlaha je základ domova. Musí zapadnout do vaší domácnosti, být kvalitní, a především dobře sloužit po mnoho let, ať už je vaše domácnost minimalistická a klidná, nebo plná dětí a domácích mazlíčků. Jak se ale zorientovat v široké nabídce a vybrat ten správný materiál? 

 

Vinyl vám nabízí vše, co v domácnosti potřebujete

A za příjemnou cenu! Vinyl je totiž praktický materiál a díky svým vlastnostem, jako je snadná pokládka a vysoká odolnost, je vhodný pro různé druhy místností, a to i do vlhkých prostor (narozdíl třeba od dřeva). Čím vás ale opravdu dostane je široký nabídka dekorů. Preferujete dřevěné dekory? Pak rozhodně mrkněte na kolekci Selection od německého výrobce Wineo®. Hodí se vám domů kamen nebo jiné moderní dekory? Objevte kolekci DesignArt od francouzského výrobce Gerflor

 

Kam se nejlépe hodí?

Vinyl je jako materiál poměrně příjemný a měkký na došlap. Navíc jej můžete bez problému využít i pro podlahové vytápění. To přímo nabádá pro využití v dětském pokoji, obýváku nebo ložnicích. Vzhledem ke své odolnosti proti vlhkosti se jej nemusíte bát ani do kuchyní či koupelen. 

Jako u všech umělých materiálech nelze při poškození renovovat. 

 

Na PVC se můžete spolehnout v bytech i kancelářích

 

Věděli jste, že PVC je vlastně takový vinyl, ale bez jakýchkoliv spojů? To je praktické jak do kanceláří, tak do domácností, kde bez problémů zajistí pohodu pro celou rodinu. Stejně jako jeho příbuzný totiž vyniká výbornými izolačními vlastnosti, měkkostí na došlap i výběrem z mnoha dekorů. 

 

Kam se nejlépe hodí?

Právě dostatek pohodlí na došlap, jednoduchá pokládka a příjemná cena dělají z těchto podlah ideální ekonomickou volbu pro vaše bydlení (do všech místností!). Speciálně vyvinuté bytové PVC s integrovanou filcovou podložkou najdete v privátní kolekci DESIGNTEX od špičkového francouzského výrobce Gerflor.

 

Jaké jsou nevýhody? 

Vzhledem k měkkosti je možné ji proseknout ostrým předmětem. Doporučujeme tedy volit vyšší užitnou třídu.

 

Laminát je vhodný i pro alergiky a astmatiky

 

Největší výhoda? Laminátové podlahy jsou ošetřeny tak, aby zůstaly trvale antistatické. To znamená, že podlaha nepřitahuje prach a ten na ni neulpívá jako na jiných površích. Přijatelná cena následuje hned za ní.

Kam se nejlépe hodí? Laminátové podlahy jsou vhodné do dětských a obývacích pokojů, ložnic a předsíní. 

 

Jaké jsou nevýhody? 

Díky antistatičnosti povrchu se můžete při chůzi na boso lehce nabíjet statickou elektřinou. :) Je také možné, že díky své tvrdosti bude domácím mazlíčkům klouzat. 

Rozhodně ale převyšují výhody, které můžete poznat s naší exkluzivní kolekcí Eger Prime


 

Dřevěné podlahy - exkluzivita na první pohled

Přírodní vzhled, vůně a dlouhá životnost s možností renovace. Dřevěné podlahy zkrátka zůstávají tím nejlepším, co si domů můžete pořídit. Dřevo totiž všichni poznají na první pohled. Izolační vlastnosti, příjemný pocit tepla i vysoký komfort jsou pak samozřejmostí. 

Obecně platí, že do novostaveb se většinou dávají masivní podlahy, do starších bytů pak vícevrstvé dřevěné podlahy. Je to ale čistě na vás. 

 

Kam se nejlépe hodí? 

Obytné místnosti nebo pracovny jsou tím, kde dřevěné podlahy zazáří. Tím, že je dřevo přírodní elastický materiál se po něm bude vždy dobře chodit jak vám, tak domácím mazlíčkům. Podlahy v kolekci Boen DESIGNWOOD navíc díky své povrchové úpravě pomáhají i v prevenci proti astmatickým a alergickým potížím.

Pokud chcete skutečný luxus, nastupují masivní a vícevrstvé dřevěné podlahy Esco, které sází na česká dubová prkna a reprezentují především jedinečnost, kterou jinde nenajdete. To nejlepší poté najdete v naší exkluzivní kolekci ekologických dubových podlah THE FAMILY.

Ta byla tvořena českými řemeslníky s cílem nabídnout zákazníkům podlahu reprezentující precizní zpracování a dlouhodobou udržitelnost. 

 

Jaké jsou nevýhody?

Dřevěné podlahy jsou časově náročnější na údržbu. Při vysokých změnách teploty a nadměrné vlhkosti také pracují a mohou vznikat spáry. Ideální je pro ně vlhkost vzduchu je okolo 60 %.


 

Stále si nejste jisti? Jsme tu pro vás

Napište nám nebo se přijeďte podívat do našich showroomů, kde vás celým procesem výběru ochotně provedou naši odborně-techničtí poradci. 

 

Kam dál?