Specialisté na podlahy | SVĚT PODLAH

Linolea a jejich využití

Linolea a jejich využití

Když Titanik vyplul v roce 1912, mnoho z jeho veřejných prostor obsahovalo linoleové podlahy a téměř o 100 let později objevila expedice ke slavnému vraku tyto dlaždice – stále neporušené. Hladký, voděodolný povrch linolea je pohodlný pod nohama a jeho přírodní ingredience odstraňují nečistoty a bakterie, což z něj činí podlahu preferovanou pro nemocnice, školy a knihovny.

forbo podlahy

"Vyrábí se ještě linoleum?" je otázka, kterou slyším pořád. Linoleum nebo lino, jak jej mnozí láskyplně nazývají, se ve skutečnosti stále vyrábí a zůstává jednou z nejlepších možností pro podlahy po celém světě.

Linoleum však jde s dobou a v dnešní době byste z nabídky jen těžko vybrali. Stejně jako tomu bylo v minulosti, linoleum je relativně levná podlahová krytina, která dobře vypadá – a vypadá dobře po dlouhou dobu. Mluvíme o desetiletích. Pokud si linoleum představujete jako kostkovanou podlahu používanou výhradně ve starých školních jídelnách a kuchyních starých lidí, dovolte mi představit vám nové a vylepšené linoleum 21. století.

Lino můžete umístit téměř kamkoliv, i když určité formáty se hodí do konkrétních prostorů. Linoleum je odolné proti plísním a odolává vlhkosti. Ale není voděodolné, takže se nehodí příliš do koupelny. Obvykle vede po základně zdi trochu nahoru, se zakřivením, takže se pod něj i tak může dostat voda. Protože linoleum odpuzuje nečistoty a snadno se čistí, je skvělé pro silně frekventovaná místa. Klidně použijte světlé barvy. Barevné kombinace jsou neomezené, takže je ideální pro oživení neformálního obývacího prostoru. Linoleum, které je dostatečně pevné na cokoli, co mu mohou vaše děti naservírovat, a navíc antibakteriální, je vynikající volbou do dětského prostoru. Navíc jeho antistatické vlastnosti odpuzují zvířecí chlupy, takže chlupatí členové rodiny jsou více než vítáni.

Kam dál?