Specialisté na podlahy | SVĚT PODLAH

Podlaha do koupelny může být odolná i ekologická

Podlaha do koupelny může být odolná i ekologická

Navrhnout vhodnou podlahu do koupelny nemusí být jednoduché. Měla by být sladěná s dalšími krytinami použitými v bytě a zároveň disponovat žádoucími vlastnostmi. Klíčovou vlastností pro podlahy v koupelně je především voděodolnost. Za vhodný materiál lze považovat například i laminát. Je to vícevrstvá podlahová krytina a má i několik výhod. Charakterizuje ji dlouhá životnost a příznivé vlastnosti, podlaha je antistatická a antialergická. Pakliže se pro laminátovou podlahu rozhodnete, její výhodou je též rychlost pokládky.

podlaha-do-koupelny obr.

Speciálně při použití do koupelny je možné vyzdvihnout také fakt, že laminátovou podlahu lze opatřit dokonce protiskluzovou úpravou. Vhodnost využití laminátových podlah do koupelen potvrzuje také série Aqua PLUS. Jedná se o vylepšené podlahové krytiny s optimálními vlastnostmi navržené speciálně pro realizaci v náročném prostředí koupelen. První laminátové podlahy v konkurenci ostatních materiálů ztrácely především co se týče vzhledu. To už však dnes jednoznačně neplatí. Volit si můžete z velmi široké škály dekorů, díky nimž vaše koupelna získá vysoce moderní vzhled. 

Doporučit však lze i další alternativy. Do koupelny jsou ideální i korkové podlahy. Jejich hlavní výhodou je to, že se se jedná o materiál, který je ryze přírodní. Takovouto podlahu tedy můžeme považovat za volbu, která neurazí ani ekologické cítění majitele. Korek má navíc skvělé tepelně izolační a akustické vlastnosti. Je i odolný vůči vlhkosti. Pokud se správně ošetří, podlaze jednoznačně nehrozí žádné poškození ani v takto exponovaném prostředí. Lepená varianta podlah zároveň eliminuje riziko zatečení vody mezi spáry. Korkové podlahy proto najdou využití v každé domácnosti. Vybrat si navíc můžete z mnoha moderních motivů.

Ideálním způsobem lze využít příznivé vlastnosti všech materiálů. Takzvané kompozitní podlahy prakticky nelze zařadit do žádné ze zmíněných kategorií. Svou charakteristikou však využívají to nejlepší z již známých materiálů. Kompozitní podlahy GreenTec tak představují soubor aktuálních poznatků ze světa podlah a lze je rovněž do koupelen vřele doporučit.

Kam dál?