Specialisté na podlahy | SVĚT PODLAH

Jaké podlahy jsou vhodné pro podlahové vytápění?

Jaké podlahy jsou vhodné pro podlahové vytápění?

Ruku na srdce - nová podlaha je skvělá. Ale teprve, když k tomu přidáme i podlahové vytápění, začíná ta pravá zábava. Dopřejte si i vy ten nejvyšší možný komfort díky podlahám vhodných i pro podlahové vytápění. Které to jsou? 

Začněme obecně

Také chodíte doma rádi bosky? Pak není nic lepšího, když vás v zimě do chodidel hřeje příjemné sálavé teplo. Podlahové topení navíc vytápí prostor rovnoměrně a nevíří tolik prach. Ať už se rozhodnete pro teplovodní nebo elektrické vytápění, v obou případech platí, že podlaha i její podklad musí být pro přenos tepla vhodný. Není tedy jedno, jaká bude. Aby mohlo podlahové vytápění dobře plnit svou funkci, je třeba zvolit podlahový materiál s vysokou tepelnou vodivostí a také určitou tepelnou setrvačností. 

Jaké materiály jsou nejvhodnější? 

Pokud vynecháme klasiku v podobě dlažby, pak jsou to jednoznačně vinylové a laminátové podlahy. Při využití vícevrstvých podlah pak také ty dřevěné. Masiv se nedoporučuje kvůli izolačním vlastnostem a tedy i pomalejšímu prostupu tepla. 

Co vám můžeme nabídnout my?

Vinylové podlahy vhodné pro podlahové vytápění

 

Laminátové podlahy vhodné pro podlahové vytápění

 

Dřevěné podlahy vhodné pro podlahové vytápění

 

PVC podlahy vhodné pro podlahové vytápění

 

Obývací a dětské pokoje, ložnice, koupelny… Zkrátka, s našimi podlahami si můžete komfort podlahového topení užít ve všech místnostech. Stačí vybrat ten správný typ.

 

Kam dál?