Specialisté na podlahy | SVĚT PODLAH

Přehled trendů v oblasti podlah v roce 2018

Přehled trendů v oblasti podlah v roce 2018

Podlaha slouží jako pozadí pro interiér v jakémkoli stylu, takže je nedílnou součástí každého interiéru. Existuje obrovské množství trendů, které můžete zvážit při hledání té pravé krytiny pro Váš interiér: od přímých velkých dřevěných desek přes složité parketové podlahy a komplementární barvy až po ekologické krytiny.

5bc5af0a92a67174748618

PARKETOVÉ PODLAHY

Parketové podlahy jsou klasický podlahový trend, který se znovu vynořil a je nepochybně v čele ostatních trendů. I přes množství vzorů je tradiční vzor oblíbený, přičemž nadále získává na popularitě.

 

ŠEDÁ PODLAHA

Současné vzedmutí zájmu o šedé podlahy vzbuzuje v odbornících v oboru otázku, zda se jedná pouze o výstřelek nebo jestli trend může zůstat nadčasový. Stephen Gillen, vedoucí marketingu v Posh Flooring, potvrzuje:

„Vypadá to, že šedá s námi zůstane i nadále. Statistiky o trendech nám říkají, že zájem o šedé podlahové krytiny v posledních letech vzrostl a oblíbili si ho ti, kdo chtějí dosáhnout čistého a klasického vzhledu domova.“

 

BLOND PODLAHA

„Hned po odstínech šedé následuje blond mezi předními trendy v oblasti podlah pro letošní rok. Blond odstíny podlahy mohou malou místnost snadno udělat prostornější,“ dodává.

Funguje to u dubu a bambusu, ale i podlah z masivního dřeva, přičemž se jedná o skvělý odstín především pro letní období.

 

BĚLENÁ PODLAHA (WHITE WASH)

Také plážově bělený vzhled krytiny slaví svůj comeback. Dává místnosti moderní elegantní vzhled a - tak jako u odstínu blond - s ním bude místnost působit prostorněji a otevřeněji.

 

EKOLOGICKÁ MOŽNOST: BAMBUS

Podlahové krytiny z recyklovaného bambusu apod. prudce zasáhly celou oblast krytin spolu s vzestupem „ekologicky smýšlejícího spotřebitele“. Obnovitelné a biologicky rozložitelné materiály získávají na oblibě a představují stylový způsob, jak říct světu, že Vám záleží na životním prostředí. Bambus má být oblíbenou ekologickou volbou i nadále, a to kvůli své snadné údržbě a odolnosti vůči působení vody.

Stephen Gillen vysvětluje, že „ekologické podlahové materiály, jako je bambus či korek, jsou stejně tak záležitostí trendu jako vlastní volby. Dá se předpokládat, že díky rostoucímu významu ekologie si stále více lidí bude volit podlahové materiály, které jsou z obnovitelných zdrojů a biologicky rozložitelné.”

 

EKOLOGICKÁ MOŽNOST: KOREK

Korková krytina je další ekologický styl podlah, který získává na popularitě. Díky její mnohostrannosti a rozumné ceně je ideální volbou pro ekologicky uvažující majitele domů a pro ty, kdo musí hledět na rozpočet. Kromě toho, že je praktickým a nenákladným podlahovým řešením, navíc korek vypadá stylově a současně zároveň a je teplý pro nohy, což je vždy plus.

 

BETONOVÁ PODLAHA

Odolná, moderní a nápadná betonová podlaha je dalším trendem letošního roku. Stephen Gillen říká:

„I přes časově náročný proces instalace betonové podlahy stojí za to kvůli výslednému vzhledu. Betonové podlahy se hodí téměř ke každému odstínu a textuře povrchů, takže je ideální pro ty, kdo rádi často mění vzhled svého domova.

 

TERACO (TERRAZZO)

Je to podlahový materiál vyrobený z úlomků mramoru, žuly, skla a dalších podobných materiálů. Je barevný, zajímavý, velmi mnohostranný - a v tomto roce opět velmi módní.

 

VZOROVANÉ DLAŽDICE

Existuje spousta dlaždic se vzorem a nezáleží na tom, jakou barvu si zvolíte – důležité je, aby měla vzor.

Vzorované dlaždice představují skvělý způsob, jak do místnosti vložit svoji osobnost. Navíc způsobí, že se obyčejná jednobarevná místnost ihned rozjasní barvami a bude vypadat odvážněji.

 

DŘEVĚNÉ PODLAHY S MATNÝM NÁTĚREM

Tento trend se teprve stane velkým hitem, ale předpokládáme, že svého vrcholu dosáhne už brzy. Statistiky o trendech nám říkají, že zájem o podlahy s matným povrchem pomalu a jistě vzrůstá a mat získává na oblibě. Matný lesk dává vyniknout jedinečným vlastnostem podlahy, takže předpokládáme, že si ho oblíbí především ti, kdo chtějí mít doma podlahu s charakterem.

Kam dál?