Specialisté na podlahy | SVĚT PODLAH

Chci novou podlahu, ale jak na to?

Chci novou podlahu, ale jak na to?

Tělo, duše, mysl. Voda, oheň, vítr. Strop, stěny a podlaha. Tři elementy, které bez sebe nemůžou existovat. Správná podlahová krytina doplní váš interiér, je pomyslnou korunou vašeho díla. Jak ji ale zvolit, aby plnila nejen funkci estetickou, ale byla také především funkční?

 

Křivou nechceme

 

Než začnete uvažovat nad barvou a materiálem, ujistěte se, že podklad podlahy není křivý. Bohužel tady nefunguje “mrknu a vidím”. Máme pro vás ale malý trik. Položte na podlahu v několika místech dvoumetrovou vodováhu a po přiložení speciálního klínku zjistíte, kolik vás dělí od ideálu. Obecně platí, že do 2 mm je to v pořádku. V opačném případě sáhněte po zarovnávací stěrce.

 

Stop vlhkosti

 

Jestli se chystáte pokládat podlahu v novostavbě, dejte si pozor na zbytkovou vlhkost betonu, který nestačil pořádně vyschnout. Zavolejte specializovanou firmu, která vlhkost změří a na vás už je jen, abyste podlahu správně izolovali.
 

Zdá se vám to všechno složité? Obraťte se na odborníky, kteří podlahu položí a všechny záludnosti vyřeší za vás.

A konečně ta podlaha
 

Patří stejná krytina do celého bytu? Nebo má mít každý pokoj jinou? Ani jeden extrém není dobře. Zamyslete se, jak je který pokoj používaný. Jiná podlaha se hodí do kuchyně, kde je velká zátěž, a jiná zase do dětského pokoje, kde nám jde o příjemnost na došlap. 

 

Estetika až na prvním místě
 

A jak to udělat, aby interiér vypadal celistvě? Zkuste varianty podlah bez přechodových lišt. Opticky se tak prostor zvětší. Zkuste propojit vstupní chodbu s obývacím pokojem nebo i kuchyní. Prostor to krásně osvěží.

 

Dekorů a materiálů je nepřeberné množství, záleží jen na vás, jak pokoje doplníte. Jste fanoušky módních dřevěných a korkových podlah? Dáváte přednost spíše praktičnosti vinylu nebo odolnosti laminátu. Ostatně nezklame vás ani léty prověřená keramická dlažba.
 

A která podlaha je ta nejlepší? To je jednoduché. Přeci ta, která se líbí vám.

Kam dál?