Specialisté na podlahy | SVĚT PODLAH

Užijte si léto venku naplno s odolnou podlahou

Užijte si léto venku naplno s odolnou podlahou

Budujete terasu nebo renovujete balkon pro dokonalé chvíle relaxu? Poradíme vám, jak zvolit podlahu, která vám nebude přidělávat práci, ale bude vám sloužit dlouhá léta. 

 

Odolá větru i dešti

Ať už vybíráte podlahu pro terasu či balkon, musíte počítat s tím, že bude celoročně vystavená vlivům počasí. A to nejen výkyvům teplot a zvýšené vlhkosti. Musí si také umět poradit s prašností a jiným znečištěním. Materiál by měl držet tvar i barevnost a také být nenáročný na údržbu. 

 

Kromě toho nezapomeňte na bezpečnost a protiskluzovost. Například taková dlažba je sice oblíbená, ale v období deště nebo sněhu je u ní riziko uklouznutí poměrně vysoké. V horkých letních dnech také oceníte materiál, který se hned nerozpálí a nezvyšuje teplotu okolí. Toto vše splňují kompozitní WPC podlahy. 

 

Proč kompozit místo dřeva?

Dřevěné podlahy jsou sice krásné, ale vyžadují poměrně náročnou údržbu a pokud jsou po celý rok vystavené horku, mrazu a dešti, mění tvar a barvu. Vhodnější je dřevoplast nebo speciální WPC prkna. Esteticky působí stejně dobře, nejsou na nich vidět téměř žádné spoje, takže vynikne samotný dekor. Navíc mají oproti dřevu delší životnost (až 50 let) a jsou odolnější vůči vlhku, skvrnám a plísním. 

Terasová prkna GARDENDECK

Jedním z těchto materiálů je dřevěný kompozit od českého výrobce WoodPlastic GARDENDECK. Představuje odolnou a kvalitní podlahu pro venkovní prostory. Jejími přednostmi jsou bezúdržbovost, celoroční využití a dlouhá životnost. Výrobce poskytuje záruku až 25 let. 

 

Tyto vlastnosti má tato podlaha díky speciálnímu WPC materiálu, který byl vyvíjen po dlouhé roky. Tvoří ho dřevo (60 %) a polymer HDPE High Density PolyEthylen (40 %). Použitý materiál se pyšní certifikátem udržitelnosti a je 100% recyklovatelný. 

 

V kolekci najdete 5 dekorů –⁠ grafitovou, ocelově šedou, přírodní hnědou, tmavě hnědou a pískově žlutou. 

 

ZOBRAZIT KOLEKCI

 

Kam dál?