Specialisté na podlahy | SVĚT PODLAH

Vinylové podlahy vs. Dřevěné podlahy: Co je pro Vás lepší Volbou?

Vinylové podlahy vs. Dřevěné podlahy: Co je pro Vás lepší Volbou?

V dnešní době je výběr podlahy pro váš domov či kancelář rozhodně nesnadný úkol. Mezi nejoblíbenější možnosti patří vinylové a dřevěné podlahy. Ale jak se liší? A která je pro vás ta pravá?

Když se podíváte na vinylové podlahy, zjistíte, že nabízejí neskutečně širokou škálu designů. Mnohé z nich dokonce dokáží napodobit vzhled dřeva či kamene tak přesvědčivě, že by vás mohly zmást. Jejich hlavní výhodou je odolnost vůči vodě a skvrnám. Navíc, pro ty z nás, kdo žijí v neustálém spěchu, je údržba vinylových podlah snadná. Stačí vysát a občas vytřít.

Na druhou stranu, dřevěné podlahy mají svůj vlastní půvab. Přírodní struktura dřeva dodává prostoru teplý a osobitý charakter. Je to investice do kvality a tradičního vzhledu. Ovšem dřevo může být náchylnější k poškrábání a pokud není správně ošetřeno, může trpět vlhkostí.

Vinylová podlaha

A co instalace? Zde opět vinylové podlahy často bodují pro svou snadnou instalaci. Některé typy podlah se jednoduše položí na stávající podklad, zatímco dřevěné podlahy vyžadují více odbornosti a času k instalaci.

Co se týče cen, vinylové podlahy většinou vítězí v kategorii dostupnosti. Dřevěné podlahy mohou být dražší, zvláště pokud se rozhodnete pro exotické dřevo nebo speciální zpracování. Zatímco vinylové podlahy nabízejí moderní vzhled, odolnost a jednoduchou údržbu za přijatelnou cenu, dřevěné podlahy přinášejí tradiční a luxusní vzhled, ale mohou vyžadovat více péče a investice.

Koneckonců, volba mezi vinylovými a dřevěnými podlahami se může zdát jako otázka estetiky versus praktičnosti. Ale ve skutečnosti závisí na tom, co od své podlahy očekáváte, jaký máte rozpočet a kolik času a energie jste ochotni věnovat její údržbě.

Ať už se rozhodnete jakkoliv, obě možnosti vám mohou poskytnout krásný a trvanlivý povrch, který oživí každý interiér.

Kam dál?