Specialisté na podlahy | SVĚT PODLAH

Proč nepodceňovat výběr podlahy do koupelny?

Proč nepodceňovat výběr podlahy do koupelny?

A je to tady. Koupelna si říká o nový kabát, obklady i vana už jsou na cestě, ale s podlahou si úplně nevíte rady. Jaké druhy podlahy jsou ideální i do koupelny a co když toužíte po dřevě? V Supellexu vám ušijeme řešení na míru.

 

Vysoké nároky

Co má vlastně podlaha v koupelně splňovat? Správná krytina doladí interiér k dokonalosti a promění koupelnu v místo jako stvořené k relaxaci. Kvůli rychlým změnám teplot i vlhkosti musí být opravdu odolná. Nezapomínejme na bezpečnost. Nikdo nechce uklouznout a zranit se při pádu. A snadná údržba je už jen třešničkou na dortu.

 

Tradice studí

Pomyslný žebříček oblíbenosti vede keramická dlažba. Snadno se udržuje a dobře ji můžeme kombinovat se zbytkem obkladů. K dostání jsou i s protiskluzovým povrchem. Jsou ovšem chladné a studí do bosých noh. S tím si ale hravě poradí podlahové topení. Pozor na bílé spárování, které má tendenci časem zajít, lepší je vybrat si z šedých odstínů.

 

Laminát bez škrábance

Laminát do koupelny? Dříve utopie, dnes skvělá a netradiční volba. Díky voděodolné úpravě, kdy je laminát o větší tloušťce se speciálním materiálem a zámky, se nemusíte bát zničení podlahy. Navíc dodá domácnosti hřejivý tón. Naše kolekce Egger Design+ nabízí velké množství dekorů, je robustnější a odolná proti poškrábání.

Podlaha 3x jinak

Další trefou do černého je vinyl. Odolá koupelnovému řádění, hřeje do nohou a je pevný. Zkrátka ideální pro místnosti, kde je zvýšená vlhkost a kde je podlaha více namáhaná. Pokud je vinylová podlaha pro vás ta pravá, kolekce Aqua plus bude správná volba.

Jestli jste fanoušky spíše přírodním materiálům, možnou variantou může být kombinace vinylu a korku, která je voděodolná a příjemná na došlap.

 

Podlaha může být i celokorková. Díky lepené variantě se nemusíte bát průniku vody. Pokud se přeci jen stane, vyměníte jednoduše jeden díl. Dalším hitem jsou díky voděodolnosti, tepelné izolaci a velkému výběru kompozitní podlahy GreenTec.

 

Dřevěná podlaha? No vážně!

Dřevo v koupelně už nemusí být strašák. Je příjemné, hřejivé a působí skvělým dojmem. Díky speciálním nátěrům se ho nemusíte vzdávat ani v koupelně. Je však třeba dbát na to, aby spáry byly opravdu dobře utěsněné a nedostala se do nich voda. I v případě minimálních spár se musí voda okamžitě stírat a údržba je tedy trochu náročnější. Jinak se pyšní vysokou životností a především se bude jednat o originální prvek vaší koupelny.

Kam dál?