Specialisté na podlahy | SVĚT PODLAH

Jak správně čistit a udržovat vinylové podlahy?

Jak správně čistit a udržovat vinylové podlahy?

Každý, kdo se rozhodl pro vinylovou podlahu ve svém domě či bytě, si jistě přeje, aby vypadala co nejlépe. A klíčem k úspěchu je správná a pravidelná údržba.

Denní péče a čištění

Pro zachování vzhledu vinylových podlah je nezbytné pravidelné vysávání, které odstraní prach a nečistoty. Ačkoliv je vinylová podlaha odolná vůči vodě, je důležité používat jemný mop a čistící prostředek určený pro vinylové podlahy, aby nedošlo k jejich poškození.

Věděli jste, že? Pravidelným úklidem zlepšíte kvalitu ovzduší ve vašem domově a minimalizujete víření prachu.

Hluboké čištění

Ačkoli pravidelné vysávání a mopování stačí pro běžnou údržbu, občas je vhodné provést důkladnější čištění. Vždy je ale důležité se vyvarovat abrazivních čisticích prostředků a raději sáhnout po těch určených přímo pro vinylové podlahy.

Prevence škrábanců a poškození

Aby vaše podlaha vypadala jako nová, je dobré se vyvarovat škrábancům. Doporučujeme používat podložky pod nábytkem a při přesouvání nábytku být opatrný. Koberečky u vchodových dveří mohou zachytit nečistoty a písek, který by mohl podlahu poškrábat. 

Odstranění skvrn a nečistot

Některé skvrny, jako jsou inkoust či červené víno, mohou být výzvou. Vždy je nejlepší jednat rychle. Mokrý hadřík a čistící prostředek určený pro vinylové podlahy obvykle udělají zázraky. V případě těžko odstranitelných skvrn doporučujeme konzultovat se specialistou nebo výrobcem.

 

Pravidelná a správná péče je klíčem k dlouhé životnosti a kráse vaší vinylové podlahy. Dodržováním těchto tipů a triků zajistíte, že vaše podlaha bude vypadat skvěle po mnoho let.

 

Kam dál?