Specialisté na podlahy | SVĚT PODLAH

5 častých chyb při výběru nové podlahy

5 častých chyb při výběru nové podlahy

Výběr té správné podlahy není žádná věda. Je však dobré jej neuspěchat, držet se při něm osvědčených postupů a případně si nechat poradit ve specializované prodejně. O tom už jsme ale více psali v jednom z našich předchozích článků.  

Dnes si tedy posvítíme na největší chyby, které při výběru podlahy zákazníci dělají:  

Výběr materiálu bez ohledu na využití  

V ložnici se pravděpodobně nevylije tolik mléka jako v kuchyni. Ale ani v kuchyni nebude potřeba taková voděodolnost (a protiskluznost) jako v koupelně. Odolnost proti poškrábání zase budete řešit nejvíce v chodbě a s domácími mazlíčky. Hádáte správně - na místě a způsobu využití záleží. Od toho vždy začněte!  

Barva, která vás vytrestá  

Musíte mít podlahu takzvaně “pintlich” čistou nebo vás ani pár smítek nerozhodí? Budeme upřímní - čím světlejší podlaha a decentnější vzor, tím více nečistot na ni uvidíte. Kromě celkového konceptu interiéru tak při výběru dekoru myslete i na to, jak ji budete využívat, a hlavně jak často jste ochotni ji čistit a uklízet.  

Špatně zvolený podklad se může vymstít

Některé podlahy jsou vhodnější k vyrovnávání nerovností, jiné nikoliv. To je jasné. Nerovný nebo jinak špatně připravený podklad však může mít fatální důsledky na jakýkoliv typ podlahy. Pokud si nejste podkladem jisti, je dobré se obrátit na odborníky a případně jim přenechat i pokládku samotnou.  

Opomenutí technického provedení  

Nezřídka se stává, že se nadchneme pro nějaký typ podlahy a konkrétní vzor. Už počítáme metry, řešíme objednání a až v poslední chvíli zjistíme, že dany typ není vhodný pro podlahové vytápění nebo náš aktuální podklad. Opět si tedy zopakujeme - nejdříve řešte využití. 

Nerozhodnost se nevyplácí  

Časová hodnota peněz je neúprosná. Když se k ní navíc přidají i další externí faktory v podobě vysoké inflace, je jasné, že peníze na účtě s časem pouze ztrácí hodnotu. O renovaci nebo investici do nové podlahy se proto nevyplatí přemýšlet dlouhé roky a stále ji oddalovat. Cena materiálu i případné práce bude totiž v budoucnu jen a jen vyšší.  

Kam dál?