Specialisté na podlahy | SVĚT PODLAH

Jakých detailů si všímat při výběru podlahy?

Jakých detailů si všímat při výběru podlahy?

Výběr vhodné podlahy do interiéru je jedním ze základních faktorů spokojeného bydlení, jejímu výběru se proto vyplatí věnovat dostatečnou pozornost. Nekvalitní podlahu, která nám nevyhovuje totiž nevyměníme tak snadno, jako třeba nábytek. Jaké detaily rozhodují?  

Rychlý pohled na dekor a jeho provedení  

Už na první pohled poznáte, jestli se vám podlaha líbí nebo ne. Zejména u levnějších podlah se však vyplatí věnovat dekoru i druhý a podrobnější pohled. Pokud není vaše podlaha dřevěná, dekor je vždy natištěný na jedné z vrstev. Právě kvalita nanesení nebo samotného detailu často u nejlevnějších podlah pokulhává. A hádáme, že byste nechtěli až po instalaci zjistit, že vás dřevěný dekor je vlastně trochu rozkostičkovaný nebo na sebe tak úplně nenavazuje.  

Dekor i jeho detaily tak doporučujeme pořádně prohlédnout a dokonce osahat i rukou. Ideálně pěkně pod světlem ve specializovaném podlahovém centru.  

Nášlapná vrstva a její parametry  

Materiál, tloušťka a provedení nášlapné vrstvy má velký vliv na to, jak se na podlaze cítíte (struktura, protiskluznost, měkkost, ...), ale především na odolnost podlahy. Právě podle ní se rozlišují třídy podlah pro využití v domácnosti nebo do komerčních prostor. V nabídce našich kolekcí najdete všechny. Stačí si vybrat.  

Povrchové ošetření  

Jak je nášlapná vrstva ošetřená nebo technologicky zpracována má zásadní vliv na to, kolik škrábanců na ní bude vidět. Navíc má ale povrchové ošetření vliv také na to, jak ji můžete čistit. Například u dřevěných podlah tak můžeme doporučit ty, které jsou ošetřeny tvrdým voskovým olejem a lze je tak jednoduše udržovat mopem.  

Kdo si v domácnosti potrpí na odolnost, tak ho jistě zaujme i novinka v naší nabídce - podlahy Allure, které jsou ošetřeny unikátním ochranným povlakem pokrytým keramickými částicemi (vytvrzenými UV zářením), který zajišťuje jak odolnost, tak snadnou údržbu.  

Podložka pod podlahou  

áleží na tom, co se nachází pod podlahou? Ano! Rovnost, měkkost a tichost podlahy je do značné míry zásluhou právě podkladu pod ní. Zákazníci proto stále častěji volí podlahy s integrovanou podložkou, která dokáže perfektně tlumit jak hluk vašich kroků, tak zajistí dostatečný komfort i tepelnou izolaci pro vaše chodidla.  

Zámkový systém  

Technologie, jakou jednotlivá prkna drží u sebe je také důležitá. Vybírejte proto jen podlahy s moderními zámkovými systémy. Ty zaručí jak rychlou a bezproblémovou instalaci, i to, že podlaha zůstane stabilní po dlouhá léta.  

Z čeho je vyrobena

Pokud už máte jasno v tom, jaký typ podlahy vybrat (vinyl, dřevo, PVC, …), pak je potřeba mrknout na to, z jakých materiálů a dalších vrstev se podlaha skládá. Je to důležité nejen kvůli stabilitě a odolnosti, ale ovlivňuje to i další vlastnosti a parametry.  

Například vícevrstvá dřevěná podlaha bude vhodnější pro podlahové vytápění než masiv. Rolové PVC nebo podlahy s SPC jádrem vám zase zaručí voděodolnost, zatímco jiné budou na vodu náchylnější. Využitý materiál také rozhoduje o tom, jestli je podlaha ekologicky šetrná nebo s jakou nerovností povrchu si ještě dokáže podlaha poradit. Zkrátka, vždy pátrejte i po tom, z čeho a jakou technologií je podlaha vyrobena. Vrstva totiž může být jen jedna, nebo hned několik. Jako třeba u populární rigidní podlahy s SPC jádrem

A co dál?  

Dále také spousta dalších detailů, které na první pohled neuvidíte, ale spolurozhodují o tom, zda vám bude nová podlaha sloužit tak, jak potřebujete. Přijďte do jednoho z našich showroomů a naši specialisté vás jimi provedou!

Kam dál?