Specialisté na podlahy | SVĚT PODLAH

Jakou podlahu vybrat do pracovny? Vsaďte na vinyl nebo laminát

Jakou podlahu vybrat do pracovny? Vsaďte na vinyl nebo laminát

Domácí kancelář je součástí mnoha domácností. Ať už pracujete na dálku nebo podnikáte, jistě oceníte pohodlné místo pro klidné soustředění. A stejně jako u ostatních místností je dobré začít řešit vše od podlahy. Jaké materiály vyhoví nárokům na podlahu v pracovně?

Komfort a snadná údržba

Pohodlí, odolnost, tlumení hluku, příjemná teplota. Požadavků na podlahu v pracovně není málo. Největší zátěž pro podlahu představují většinou kolečkové židle, které na některých površích zanechávají stopy. Vybírejte proto podlahu se speciálními ochrannými vrstvami. Myslete také na snadnou údržbu. Určitě nechcete, aby vylitá káva narušila vaše pracovní tempo. 

 

Vinylová, nebo laminátová?

Všechny tyto vlastnosti perfektně splňují vinylové podlahy. Jsou měkké a teplé, což při každodenním několikahodinovém sezení jistě oceníte. Pokud jste zimomřiví, můžete pod ně bez obav instalovat podlahové vytápění. Vybírat můžete z velkého množství dekorů.

Stejným nárokům vyhoví také laminátové podlahy, které jsou oblíbené díky příznivé ceně. Tyto podlahy jsou odolné vůči zátěži, příjemné a snadno se udržují. 
 

Výběr dekorů je u laminátu srovnatelný s výběrem u vinylů, stejně tak jsou oba typy vhodnou krytinou na podlahové topení. Laminátové podlahy jsou o něco tvrdší a hlučnější. Najdete je v různých provedeních a různé kvalitě. Při výběru sledujte především jejich třídu zátěže, odolnost vůči poškrábání a vlhkosti. Důležitou vlastností je také celková tloušťka a tloušťka nášlapné vrstvy (čím vyšší, tím je podlaha odolnější).
 

Laminátová podlaha

Správný design pro vaše soustředění

K nejoblíbenějším dekorům patří obecně dřevo, které se hodí i pro pracovní místnosti. Vytváří teplý a útulný dojem. Vybírat můžete i z imitace kamene nebo mramoru. Kromě vzorů najdete v naší nabídce také nejrůznější odstíny krytin. Odborníci obvykle doporučují volit méně výrazný design podlahy, který se vám bude snadněji kombinovat s nábytkem a doplňky. Světlejší a neutrální barvy navíc podporují soustředění při práci. 

Při zařizování místnosti určené pro práci na počítači myslete i na ergonomii pracovního místa. Kromě správné výšky stolu, zdravotní židle, postavení monitoru a dalších nezbytností nezapomeňte i na podlahu. Samozřejmostí je, že by měla být pro chodidla příjemná a hřát. Využívat můžete i opěrku pod nohy, skvělým doplňkem jsou také tzv. ortopedické podlahy, které kromě procvičení nohou podpoří váš krevní oběh. 

Kam dál?