Specialisté na podlahy | SVĚT PODLAH

Jak vybrat podlahu do kanceláře?

Jak vybrat podlahu do kanceláře?

Stylová a přece odolná. Ekonomická a přece reprezentativní. Výběr podlahy do kanceláře se v zásadě tolik neliší od výběru té do rušné domácnosti. I přesto však mají kanceláře a firemní prostory svá specifika, na které nesmíme zapomínat. Jak vybrat tu správnou?

Podlaha v kancelářích musí něco vydržet

Zatímco v domácnosti se většinou procházíte bosky nebo v pantoflích, kancelářské prostory musí být připraveny na trošku větší záběr. Obvykle se jedná o venkovní obuv desítek lidí a o neustálý pohyb židlí, které dávají podlaze pořádně zabrat. A to především ty kolečkové. Rozhodně je pak moudré se už při výběru rozhlížet po podlahách s vyšší zátěžovou třídou, o které byste do domácnosti už nepřemýšleli. 

Dalšími parametry je určitě útlum hluku a také snadnost údržby, která má ve firemním prostředí i ekonomický význam. Paradoxně pak zákazníci častěji volí světlé dekory před těmi tmavými. Důvod bývá čistě praktický - na tmavých dekorech je každý škrábanec nebo flek více vidět. 

Zde můžeme s klidným svědomím doporučit například vinylovou podlahu od francouzského výrobce Gerflor, která nabízí 12 moderních designů uzpůsobených i pro každodenní zátěž v kancelářích. 

 

Odolné PVC jako sázka na jistotu

Jsou vaše kanceláře nadměrně vytížené? Pak přidejte na třídě odolnosti a zvolte homogenní podlahy z PVC, které zaručují jednoduchou pokládku bez spojů, snadnou údržbu a vysokou odolnost proti otěru. Široká nabídka dekorů je pak samozřejmostí. 

Když chcete udělat dojem 

Když jde o prodejny nebo kanceláře, kam si klienty vodíte na schůzky, musí být na prvním místě estetika. Stejně jako u lidí, i u místností totiž platí, že první dojem lze udělat jenom jednou. A zákazník by měl na první dobrou poznat, s kým má tu čest. 

Pokud chcete, aby vaše kanceláře byly hlavně reprezentativní a vinyl či PVC už vám nestačí, pak doporučujeme sáhnout po dřevě. Co takhle luxusní dubová podlaha do kanceláře? 

Ta sice nedisponuje žádnou nadstandardní užitnou třídou, ale z cukru také není. Její třívrstvá konstrukce zaručuje dlouholetou stabilitu, ošetření tvrdým voskovým olejem OSMO zase odolnost a snadnou údržbu. Její kresba v jednotlivých dekorech následně už jen dokreslí luxusní kulisy vaší nové kanceláře.

 

Kam dál?