Specialisté na podlahy | SVĚT PODLAH

Podlahy, které udrží krok s vašimi dětmi. Který povrch je nejlepší pro vaši rodinu?

Podlahy, které udrží krok s vašimi dětmi. Který povrch je nejlepší pro vaši rodinu?

Výběr ideální podlahy do domácnosti s dětmi může být opravdu oříšek. Hledáte praktické řešení, povrch, který bude odolný proti poškrábání, polití, bude se dobře udržovat, bude bezpečný, příjemný pro hru vašich dětí a navíc bude i skvěle vypadat. 

V tomto článku prozkoumáme ty nejlepší možnosti a pokusíme se vám výběr co nejvíc usnadnit. 

 

Dřevěná podlaha

Dřevěné podlahy dodají teplo a krásu každému domovu. Jsou příjemné na dotek a nestudí, což ocení ti, kteří chodí doma bosí nebo děti, které si na zemi hrají. Jsou odolné, snadno se čistí a při správné údržbě vydrží desítky let. Třeba na luxusní české dubové podlahy the family. je záruka přímo od výrobce 20 let. Výhodou je, že dřevěné podlahy díky svému hladkému povrchu nezachycují prach a alergeny a jsou tedy mimořádně vhodnou volbou pro alergiky. 

Vinylová podlaha plovoucí Wineo Selection Energy Oak Warm | Supellex

Laminátové podlahy

Velmi častou volbou jsou laminátové podlahy. Jsou cenově dostupné, dobře se udržují, a díky dobré odolnosti proti skvrnám a poškrábání, se skvěle hodí i do domácností s domácími mazlíčky. Vyrábí se v široké škále dekorů a barev, takže určitě najdete něco, co se hodí k vašemu interiéru. Můžete se podívat třeba laminátové podlahy Egger Prime, jestli vám nějaká padne do oka. 

 

Vinylové podlahy

Vinylové podlahy ušly v posledních letech dlouhou cestu a nyní jsou velmi oblíbenou volbou pro rodiny s dětmi. A my se tomu vůbec nedivíme. Jejich údržba je snadná, jsou velmi odolné a cenově dostupné. Navíc jsou voděodolné, hodí se tedy i do koupelen a kuchyní. Vinylové podlahy jsou měkčí pod nohama, což může být pro malé děti pohodlnější. 

Vinylová podlaha lepená Gerflor DESIGNART Home Empire Grey | Supellex

 

Koberce

Koberce si rodiny s dětmi nejčastěji vybírají do ložnic a dětských pokojů. Jsou měkké, takže pro děti, které si často hrají na zemi, jsou velmi pohodlné. Pomáhají tlumit hluk, což oceníte zejména v patrových domech. Nevýhodou koberců ale je, že se obtížně čistí a více zachycují prach a alergeny. 

 

PVC podlahy

Skvělou volbou pro rodiny s dětmi jsou bezesporu i rolové PVC podlahy. Například z řady Designtex Plus francouzského výrobce Gerflor. Jsou velmi měkké a příjemné na došlap. Díky nejnovějším technologickým poznatkům je tato podlaha i opravdu odolná a má dlouhou životnost. Praktická je i jednoduchá pokládka, navíc bez spojů. 

Jak vidíte, existuje hned několik skvělých možností vhodných pro rodiny s dětmi. Při výběru zvažte výhody a nevýhody každé z nich, stejně jako svůj rozpočet a životní styl. Se správnou podlahou můžete vytvořit krásný, bezpečný a funkční domov, ze kterého se bude vaše rodina těšit mnoho let.

Pokud byste ocenili pomoc s výběrem, neváhejte se na nás obrátit. Jsme tu pro vás!

 

Kam dál?