Specialisté na podlahy | SVĚT PODLAH

Nejnovější trendy v oblasti podlahových krytin pro rok 2023

Nejnovější trendy v oblasti podlahových krytin pro rok 2023

Ať už plánujete rekonstrukci nebo chcete jen modernizovat svůj domov nebo kancelář, jednou z nejpůsobivějších změn, které můžete udělat, je výměna podlahy.

Vzhledem k tomu, že se každý rok objevují nové materiály a možnosti designu, je vždy zajímavé prozkoumat nejnovější trendy v oblasti podlah. V roce 2023 se do centra pozornosti dostávají ekologicky šetrné varianty, přírodně vypadající materiály, výrazné vzory a barvy. 


Zde jsou některé z hlavních trendů podlah, kterými se můžete inspirovat pro váš další projekt:

Ekologicky šetrné materiály

Protože udržitelnost je i nadále hlavním trendem ve všech průmyslových odvětvích, není žádným překvapením, že ekologické podlahové materiály jsou stále populárnější. Můžete se podívat třeba na korkové podlahy Egger PRO Comfort, které spojují pevnost laminátu a speciální vlastnosti korku. Tyto podlahy mají vynikající tepelně izolační vlastnosti a jsou mimořádně tiché. 

Korek a vinyl – podlahy proti bolavým kolenům | Supellex

Výrazné vzory a barvy

Pryč jsou dny jednoduchých a neutrálních podlah. V roce 2023 se výrazné vzory a barvy prosazují v domácnostech i komerčních prostorech. Jasné barvy a výrazné vzory dodají každé místnosti osobitost a styl. Určitě by vaší pozornosti neměly uniknout podlahy z kolekce DESIGNART prémiového francouzského výrobce Gerflor.

Dřevěné podlahy v přírodních tónech

Dřevěné podlahy byly vždy dobrou volbou, není tomu jinak ani v letošním roce. Nejvíc trendy jsou rustikální dekory. Skvělé jsou třeba podlahy značky Boen, které díky svému hladkému povrchu navíc pomáhají v prevenci proti astmatickým a alergickým potížím.


Kvalitní vinylové podlahy

Vinyl je již několik let oblíbenou podlahovou krytinou a jeho popularita bude určitě pokračovat i v roce 2023. Díky své trvanlivosti, voděodolnosti a rozmanitým možnostem designu je kvalitní vinylová podlaha skvělou volbou pro všechny domácnosti i komerční prostory.


Přejeme vám šťastnou ruku při výběru vaší nové podlahy.

Pokud potřebujete poradit, určitě se na nás neváhejte obrátit.

 

 

Kam dál?