Specialisté na podlahy | SVĚT PODLAH

Jak vybrat správnou krytinu na terasu

Jak vybrat správnou krytinu na terasu

Chystáte se stavět nebo rekonstruovat terasu či okolí bazénu? Pak nezapomeňte, že základem je kvalitní a funkční podlaha, která bude splňovat nároky jak estetiku a pohodlnost, tak na celoroční změny počasí. Ne každý materiál je na to stavěný a důležitost jeho výběru se bohužel často podceňuje. 
 
Co by terasová podlaha měla splňovat?
Požadavků je na terasy opravdu hodně. Pro ženy může být kromě ceny tím hlavním moderní design, pro muže zase odolnost a tvarová stálost, protože rozkopávat celou terasu a měnit podlahu každých pár let se vám určitě chtít nebude. 
Na co se trochu zapomíná je také bezpečnost. A to nejen nezávadnost využitých materiálů, ale také co se týče protiskluznosti.
 
Základní materiály jsou potom jasné – dřevo, dlažba, beton nebo kámen a pro odvážné třeba i venkovní koberec. Ne každý ale chce po vylezení z bazénu klouzat po mokré dlažbě nebo každý rok muset ošetřovat dřevěná prkna. No a pokud vás neláká ani tvrdost a chlad betonu či kamene, máme pro vás dobrou zprávu… 
 
 
SPOJUJEME VÝHODY JEDNOTLIVÝCH MATERIÁLŮ 
Máte-li rádi dřevěné provedení ale děsí vás cena nebo právě nutná údržba, pak je jasnou volbou dřevěný kompozit WPC od českého výrobce WoodPlastic.
 
Terasová prkna GARDENDECK zachovávají ty nejlepší vlastnosti přírodního dřeva a zároveň eliminují jeho problémy. Na co se můžete těšit? 
 
Snadná instalace
Speciální protiskluzový povrch 
Zcela bezúdržbový materiál
Stylové české provedení a design
Záruka až 25 let
 
Navíc mají certifikaci PEFC – jejich dřevo pochází z udržitelně obhospodařovaných lesů a jsou tedy ekologická a 100% recyklovatelná. 
 
TERASOVÁ PRKNA MUSÍ NĚCO VYDRŽET
Skladbou se jedná o moderní směs dřeva (60 %) a polymeru HDPE (40 %). Díky mnohaletému vývoji je tak tento materiál připraven k celoročnímu venkovnímu využití – na terasách, u bazénů nebo na balkonech.
 
Bez impregnace, natírání a další složité údržby tak získáte venkovní podlahu odolnou vůči hnilobě a mrazu, která drží tvar a nešedne. 
 
Vsaďte i vy na atraktivní vzhled i dlouhou životnost a vytvořte si svůj vlastní venkovní prostor s WPC prkny od WoodPlastic®. 
 

Kam dál?