Specialisté na podlahy | SVĚT PODLAH

Proč na zámkovém systému podlahy záleží

Proč na zámkovém systému podlahy záleží

Ačkoliv se ji někteří děsí, pokládka plovoucí podlahy není žádná věda a při dodržení osvědčených postupů ji zvládnete hravě i svépomocí. Stačí k tomu jeden pomocník - kvalitní zámkový systém.  

Snadnost pokládky na prvním místě  

Ať už to jsou speciální zaklapávací zámky nebo klasická pera a drážky, cíl výrobců je vždy jasný - rychlá a snadná instalace pro každého. Základem je (narozdíl od dřívějších dob) čisté spojení bez lepidla a precizní zapadnutí do sebe, pro které postačí zatlačení, maximálně lehké poklepání kladívkem.  

Nemusíte řešit speciální lepidla, jejich míchání a v konečném důsledku ani extra vyrovnání povrchu. Výsledkem je pak podlaha, která není tak náročná na podklad ani předchozí zkušenosti. Lze například bez problémů položit i na původní dřevěné parkety a tím je zachovat.  

Jak nainstalovat zaklapávací dřevěnou podlahu | Supellex

Snadná rozebíratelnost se občas hodí  

Díky jednoduchosti zámkových systému si tak pokládku podlahy můžete skutečně užít a pojmout ji jako takové větší hravé puzzle, které lze v případě chybičky nebo nutnosti pozdější výměny lamely celkem snadno rozebrat.  

Vlastní vývoj zámkových systémů

Jak jste si jistě všimli, klasická univerzální pero-drážka je dnes už překonána a výrobci ji dále zdokonalují do vlastních systémů, které zaručují, že pokládku podlahy snadno a rychle zvládne opravdu každý. A z vlastní zkušenosti můžeme říct, že taková řešení rozhodně stojí za to. Ať už je to z hlediska pohodlí při práci nebo konečné stability podlahy.  

Příkladem speciálních zámkových systémů jsou:  

Podlahy DesignArt se zámkovým systémem LOCK  

Rigidní SPC podlahy Allure s technologií DROPLOCK 100™  

České podlahy Fatra s řadou RS click  

Dřevěné podlahy Designwood s technologií Boen X-press locking  

Vinylové podlahy Wineo se systémem Connect  

Ať už je to klasický laminát, vinyl nebo dokonce třívrstvé dřevěné podlahy, je jasné, že pokládky podlahy se nemusíte zbytečně bát. Stačí vsadit na ověřeného výrobce.  

Kam dál?