Specialisté na podlahy | SVĚT PODLAH

Podlaha do dětského pokoje

Podlaha do dětského pokoje

Jaká je ta nejlepší podlaha do dětského pokoje? Přeci taková, na které se naše ratolesti budou cítit dobře. Úkolem rodičů je pak spojit tento hlavní požadavek s tím, co od podlahy očekávají oni. Pojďme si společně projít ty hlavní vlastnosti, které by měla podlaha v dětském pokoji mít.  

Kdy se na podlaze bude cítit dobře dítě?  

Podlaha pro děti nesmí být tvrdá  

Je to tak. Menší děti na podlaze tráví čas jinak než my. Většinu času na ní nebudou stát, ale spíše sedět, válet se, kreslit si, poskakovat a hrát si s hračkami a kamarády. Všichni malí dobrodruzi, piráti, princezny i tanečnice tak ocení podlahu měkkou a příjemnou na došlap.  

Podlaha nesmí studit  

Tvrdá a studená podlaha, je to nejhorší, co můžete v dětském pokoji mít. Děti potřebují opak - hřejivé tóny a pocit tepla. A upřímně, studenou podlahu nechcete ani vy - prvních pár let to budete totiž vy, kdo na ni bude s dětmi trávit nejvíce času.  

Když ne rovnou dřevěné, doporučujeme alespoň vybírat podlahy s hřejivým dřevěným dekorem. Co se týče provedení, je asi jasné, že dlažbu můžeme rovnou zavrhnout. Vhodnou volbou jsou ale měkké PVC podlahy nebo například rigidní podlahy s integrovanou podložkou, které mají i skvělé tepelně izolační vlastnosti.  

Podlaha do dětského pokoje pro kluky i holky | Supellex

Co je u podlahy do dětského pokoje důležité pro rodiče?  

Jen tak se nepoškrábe  

Buďte si jisti, že podlaha v dětském pokoji dostane zabrat. Kromě neustálého pohybu tak podlaha musí zvládnout i časté pády a údery od různých předmětů - hraček, nůžek a občas i nějakou tu skleničku nebo úder dětského kladívka.  

Snadná údržba  

Vodovky, pití, jídlo, čáry od tužek nebo třeba ztvrdlá plastelína. To se stává a nemělo by vás to rozhodit. Ať už si vyberete PVC, vinyl nebo laminát nebo třeba dřevo, vždy se zajímejte o to, jakou povrchovou úpravu má a jak se čistí.

Tlumení hluku  

Pokud máte pod sebou sousedy, zajímejte se o to, jak daná podlaha tlumí kročejový hluk. Větší odhlučnění pod dětským pokojem sousedé jistě ocení.  

Bez škodlivin a alergenů  

Podlahy, které jsou vyráběné pouze z nezávadných materiálů jsou u nás naprostým standardem. I přesto, pokud byste si nebyli u jiných prodejců jisti, poptejte se po certifikátech. Ne každá podlaha je také vhodná, pokud máte děti alergiky nebo astmatiky. V takovém případě sáhněte po vinylu nebo laminátové podlaze. Lamino je totiž samo o sobě antistatický a antialergenní materiál, který se snadno čistí.

Kam dál?