Specialisté na podlahy | SVĚT PODLAH

Ekologická, odolná a tichá? Vsaďte na kompozitní podlahu

Ekologická, odolná a tichá? Vsaďte na kompozitní podlahu

Ani dřevo, ani PVC, vinyl či laminát, ale inovativní a nyní velmi oblíbený kompozit. Říkáte si, co je zač a proč by vás měla taková podlaha zajímat? Pojďme si nyní společně představit její výhody (i možné nevýhody) a možnosti využití, které jsou skutečně široké. Připraveni?  

Co je ten kompozit vlastně zač?  

Kompozit je poměrně ekologický materiál (většinu z něj tvoří obnovitelné materiály), jehož základem je, stejně jako u laminátu, vnitřní nosná deska. Kompozit však nabízí propracovanější formu vrstvení. Vše začíná u speciální ochranné vrstvy, která chrání dekor. Ten je “natisknutý” na SPC desce, případně na HDF desce doplněné o masivní vinylovou vrstvu.

To samo o sobě tvoří voděodolnou podlahu, která se snadno udržuje, je odolná proti poškrábání a nabízí dobré izolační vlastnosti. My jsme to však posunuli ještě o kus dál.  

Představujeme kolekci kompozitních podlah MERIT SPC a HDF  

Víte, čím ještě vylepšíte izolační a akustické vlastnosti, zpříjemníte došlap a zjednodušíte celou instalaci? Odpovědí je integrovaná korková podložka! 
Ano, poslední vrstvou, která už jen podtrhuje zmíněné výhody a dělá z MERITU skutečně tichou a komfortní podlahu, je korek. Opomenout ale nesmíme ani inovovaný zámkový systém Corlock, který zajistí, že vlhkost nemá šanci do podlahy proniknout. Lze ji tedy s čistým srdcem doporučit jak do chodeb a obývacích pokojů, tak do kuchyní a koupelen. Jednoduchou pokládku navíc hravě zvládnete i svépomocí.  

Dá se využít i do služeb?  

Jasně. Díky naší kolekci MERIT Plus zjistíte, že kompozitní podlahu můžete využít i jinde než v domácnosti. A navíc také, že ani zátěžové podlahy nemusí být jen jednobarevné a nudné. Naopak, vybírat můžete hned z několika dřevěných dekorů. Vysoká zátěžová třída totiž nabízí využití také ve frekventovaných komerčních objektech.  

A co ty nevýhody?  

Podlahu známe, testujeme, ale stále marně hledáme slabá místa. Možná obtížnější přesun těžkého nábytku právě kvůli měkkosti podlahy? To lze ale vyřešit filcovými podložkami pod nohy nábytku. Takže hledáme dál a pokud něco najdeme, ihned nahlásíme. 

Kam dál?